Шлем за Мотоциклет – защо ще са ни нужни и точно как да си купим правилната


Едва ли е на лице почитател на бързите скорости, който да има нужда от убеждаване от сериозността на качествените моторни каски.

Всеки един запален моторист дори е превърнал каската в нещо значително повече от водеща мярка за безопасност.

Плюс това тя е и аксесоар, част от пълната визия на човека с мотор, също така и бонус към изгледа на самия мотоциклет.

каски за мотор


Но в действителност въпреки, че необходимостта от каски за мотор да прилична на повече от очевидна, много често новаците фенове или по-самоуверените водачи преценяват да ги пренебрегнат, понеже ги откриват за много неудобни, страшно скъпи или ненужни.

Мото екипировка – Високо Качество на ТОП цени, може да намерите в сайта на bobimx, на добри цени.

Но инвестицията в високо качество каска е нещо, което може да запази живота на шофьора, да го предпази от травми и да му икономиса редица неприятни изживявания от сблъсък, лоши метеорологични предпоставки и други подобни.

Какво трябва да знаем преди да си купим каска за мотор?


Магазинът предлага голям вариант от индивидуални типове и ценови класове моторни каски за мотор. Други фактори, които вие е наложителна да имате предвид при избиране на моторна каска, са здравина, самата марка, сертификат, удобство, вид, разбира се, крайна цена също въпреки, че не абсолютно винаги тя да е сигурен критерий за качество.


Наложително е да сте измерили обиколката на скалпа си, преди да отидете в магазин за моторни каски, въпреки че в края на краищата ще трябва да изпробвате различни модели, за да прецените кой е най-удобният за вас конкретно. Съществуват 3 различни форми на главата: продълговата, средна и кръгла. Несъмнено ще купите моторна каска директно на място в оторизиран физически магазин, затова и да не можете да решите каква форма каска за мотор ви е необходима, експертите гарантирано ще ви помогнат.

Каква точно е правилната каска?


Каската трябва да ви бъде приятна, а точно това значи да не бъде нито прекалено стегната, нито твърде разхлабена. В идеалния случай тя залепва плътно на скалпа ви и малко по малко ще я чувстват като естествена неразделна част от нашето тяло и екипировката. Добра идея е да обърнете внимание на неуспоримия факт, че каските за мотор се отпускат след кратка употреба.

Когато се опитате да я свалите, каската не е добре да излиза лесно, а докато клатите глава, моторната каска не трябва да се движи. Ако по главата ви има протривания, червени следи или други наранявания след проба и кратко носене, тогава не сте взели подходящ вид. Препоръчително е мото каската ви да има много отвори, за да дишате. Не бива и да нарушава вашата видимост.

Сертификат за качество


Логично, много повече от важен е сертификатът на каските за мотор, тъй като той ви дава гаранция годност и безопасност. Стандартите за качество са:
● DOT (сертификат за съвсем малко ниво на качество в САЩ)
● ECE22.05 (сертификат за минимално ниво на качество в Европейският съюз)
● ACU GOLD (сертификат, че каската е годна за състезания, който е в сила за Великобритания).
Моторните каски са много повече от аксесоари. Те са нещо, което би могло да спаси здравето и живота ви, ето защо не ги пренебрегвайте и не ги забравяйте вкъщи преди път – без значение дали планирате той да е продължителен, или кратък. В края на краищата, най-главната част от пътуването е не само да стигнете до окончателната цел, но и веднага след това да се приберете у дома.

admin

View more posts from this author