Мотофрезата – дясната ръка на човек в обработването на градината

Имате ли представа какво реално изпълнява мотофрезата? Защо се нарича “мото”? С какво точно тя е по-добра от традиционната фреза?

Много бързо и лесно можем да отговорим на тези въпроси. Като за разяснение мотофрезата е уред, спомагащо за обработка на земята, преди да започне етапа на сеитбата. Използва се за по-внушителна земя, а не за ограничено пространство, като вариант в двора. Има вариант, разбира се, да се употребява за персонални цели (в собствения ни двор, в градина), въпреки всичко успешността на уреда е доста по-голяма, ако се използва за наистина големи мащаби от земеделска земя.

На второ място нарича се “мото”, защото в основата на този конкретен инструмент се намира бензинов двигател, който с нужната мощност, е в състояние да подкара мотофрезата, така че да извършва тя своите собствени възможности. Не е изключен факта, че също като стандартните двигатели на моторните превозни средства, също така и този на мотофрезата се нуждае от значително количество масло за двигателя. Чрез на него уреда ще върши работа спокойно и така мотофрезата ни ще ни помага безотказно.

Трето и не на последно място, всичко изброено до тук прави мотофрезата по-хубава от обикновената без двигателя. Мотофрезата работи доста бързо, понеже пести време и човешки труд, само е важно ползвателя да я насочва и управлява. Също така сме наясно нашето време е доста важно и конкретно с въпросният уред за обработка на земята то ще се спести, защото операцията ще бъде свършена доста по-бързо, отколкото ръчно или с обикновена фреза.

Поради тази причина казваме, че мотофрезите са добър помощник на човек, спестявайки време, усилия и ресурси, а след чудесната работа резултатите се появяват наистина скоро. Специализираният инструмент подсилва до такова ниво земеделеца, че спокойно той може да се погрижи за поддръжката на терена си, използвайки най-доброто устройство за тази цел. Преди време стопаните не са притежавали подобна възможност да притежават подобно средство, без значение дали е с мотор, а са извършвали задълженията си ръчно. И благодарение на иновативната техника в наши дни цялото това е реално.

Мотофрезата извършва основната мисия, за която е измислена, а конкретно да натрошава най-горния, повърхностния слой на почвата и по този начин да дава идеални условия малко след това обработения терен да бъде засят с нова реколта. Споменатото се извършва, понеже точно след като терена е бил изоран, е имало доста едри бучки земя, пречещи да са посадени чисто нови семена. Също и ако са поникнали треви, те са изтръгвани, след като се минава с мотофрезата.

Натиснете тук: моторна пръскачка

admin

View more posts from this author