Какво точно трябва точно да знаете за цикленето на паркетната настилка

parquet flooring

Обмисляте ли циклене за паркетната настилка? Естественият масивен паркет ще е едно от нещата, където предизвикват най-осезаем уют в дома ви. Освен това, паркета притежава много качествени топло и шумоизолационни качества и дори при сравнително грешна поддръжка, отново да има продължителен живот.

Ако искате да се съхрани в отлично състояние обаче, е наложително да полагате определени грижи за естествения паркет. Несъмнено, ако искате да се получи точно това, паркета е препоръчително да бъде държан и в наистина добро състояние, тъй като в другия вариант има риск паркетът не просто да започне да прилична на демоде, но също така и да скърца, реално да се подува и да ви дразни.

Цикленето на паркет е много важно, ако желаете да задържите красивия цвят на паркета, също така и цялостта му. Естественият паркет е важна настилка, каквото много лесно е в състояние да заприлича на чисто нова. Но все пак какво всъщност стои зад термина машинно циклене и какво е нужно да разбирате за него?

Машинното циклене на паркет е чистене на естествения паркет от остарелия лак, което отстранява и абсолютно всички зацапвания, неравни места, драскотини и вдлъбнатини по него.

Защо е важна грижата за нормалния паркет?

Точно така остарялата настилка се обновява, без да е нужно да се подменя, това ви спестява пари, време и други скъпи ресурси. Машинното циклене се прави със специални паркето-шлифовачни машини, на които се слагат различни видове шкурки, които отстраняват горната част на паркетната настилка.

Ако също паркетната настилка ви е много изхабена и повредена, може да се наложи демонтаж, почистване и голямо пренареждане на паркетните плочки, като в действието е възможно да потрябва да купите напълно нови такива, във вариант че някоя част от старите се окажат неизползваеми. По-голямата част от професионални фирми за циклене на паркетната настилка разполагат с всички нужни елементи за подмяна на стара настилка с нова, ето защо няма да бъде необходимо вие да се занимавате с откриването на нови паркетни плочки.

След цикленето на паркета, фугите се запълват със стърготини и смола без цвят. Накрая се слага лак, като ако желаете, паркетът е възможно да бъде байцван или боядисан в съвсем друг цвят.
Тъй като цените за циклене на паркет са различни в зависимост от вида на настилката, нареждането му и ползваните материали, с които ще бъде обработен, най-добре е да направите предварителна консултация с компания.
Грижата за вашия естествен паркет е изключително важна, тъй като това е инвестиция в една от най-правилните видове паркетни настилки, които биха могли да имате в жилището си. Независимо дали става дума за паркет, който е в дома ви от много години насам, или за нов, който сте сложили съвсем наскоро, цикленето му е съществен елемент от дългия му живот.

Влезте в сайта ни и прочетете всичко за лакиране на паркет

admin

View more posts from this author