Апартаменти под наем в Пловдив – кога е най-доброто време за наем?

Пролетта и лятото обикновено са сезоните с най-голямото търсене на Апартаменти под наем в Пловдив. Но ако сте гъвкави и искате да наемете, апартамент в град Пловдив на по-ниски цени, то тази статия ще Ви помогне.

Апартаменти под наем в Пловдив

Неотдавнашно проучване от Сайт за Недвижими Имоти в България: Купи/Наеми установи, че наемателите могат потенциално да спестят стотици левове годишно, като определят времето за търсене на апартаментите си.

Данните показват, че най-евтините месеци за наем обикновено са между декември и март, докато най-скъпите апартаменти под наем в Пловдив е между май и октомври.

Кипи/Наеми разгледа тенденциите в 10 големи града в България. Средните цени на апартаменти с 1 и 2 спални всеки месец бяха сравнени, за да се намерят сезонни разлики в разходите.

Ако търсите апартаменти под наем в град Пловдив, вижте онлайн https://kupinaemi.bg/tyrsene-na-obiava/dava-pod-naem/plovdiv/apartamenti/vsiakakvi-konstrukcii/vsichki-avtori, където ще откриете над 100 апартамента в момента.

Сезонните ценови разлики за апартаменти с една спалня варират от 4% до 5,4%, а за двустайни – от 2,3% до 5,8%. Потенциалните спестявания варират значително в зависимост от града, квартала и размера на апартамента.

Друг нов анализ от списъка на сайта Купи/Наеми установи подобни сезонни разлики за жилищния пазар в София. Тъй като единиците се задържат през зимата, наемодателите са по-склонни да преговарят, за да се освободят от апартамент си, точно през тези месеци.

Тенденцията на лятното търсене не се ограничава и до големите градове, споделят от сайта. Хората в цялата страна са склонни да търсят апартаменти по-често през лятото.

Въпреки че повишеното търсене на апартаменти обикновено води до по-високи цени, през летните месеци може да има и повече предлагане. Тъй като повечето апартаменти се наемат през лятото, това вдига още по-вече цените им.

Кога има по-голям избор от Апартаменти под наем в Пловдив?

Купи наеми същи посочи, че летните наематели в София имат достъп до близо 600 повече жилища в сравнение от зимните. Въпреки, че ще платите малко повече, ако си вземете апартамент през лятото, може да е по-лесно да се намери апартамент, подходящ точно за Вашите нужди.
Също така, ако решите да наемете апартамент през зимните месеци, това може да Ви помогне да договорите още по-добри условия.

Напускането преди да изтече настоящият ви договор за наем изисква да се намери начин да се прекрати този договор.

В зависимост от условията на споразумението и гъвкавостта на наемодателя, това може да означава плащане на наем за няколко допълнителни месеца или продължаване на плащането на такси, докато не се настани нов наемател. Експертите казват, че е важно всяко писмено споразумение да се пази от Вас.

Имайте предвид тези потенциални препятствия, когато изчислявате дали сезонната разлика под наем във вашия град може да се изплати.

„Наемателите с наеми, приключващи през зимата, могат да спестят само между 10 и 30 лева на месец за следващия си апартамент“, каза от сайта.

„За мнозина това вероятно не е достатъчно, за да оправдае финансово прекратяването на договор за наем [рано] през зимата само въз основа на цените.“

Наемодателите могат да предложат повече отстъпки, за да подпишите 18-месечен, а не 12-месечен договор за наем през зимата, с надеждата да пуснат апартамента през силните месеци на търсене.
След като обиколите имоти, е време да изберете. Много е вероятно еднин апартамент да се откроява от останалите и това е лесно решение. Преди да подпишете договор за наем, трябва да зададете още няколко въпроса. Трябва да знаете колко пари се изискват предварително (депозитът за сигурност, такса за кандидатстване, такси за домашни любимци и евентуално наем за първия и последния месец). Попитайте за политиката за поддръжка, най-добрия начин е да се свържете с наемодателя.

admin

View more posts from this author